Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (AAAS) va prelua datoriile UCM Resita (UCM), aflata in insolventa din decembrie 2011, fata de ANAF si va ceda o parte din activele societatii, prin procedura darii in plata, sau va vinde in bloc activele operationale ale acesteia, informeaza Mediafax.
Cele doua variante sunt incluse intr-un memorandum discutat, miercuri, de Guvern, ca masuri care sa faca posibila continuarea activitatii de producere de echipamente hidroenergetice romanesti.

UCM Resita este principalul furnizor de agregate si echipamente hidroenergetice pentru compania de stat Hidroelectrica.

"Guvernul a aprobat acest memorandum prin care se propun doua variante de masuri care sa permita continuarea activitatii UCM Resita. In ambele variante, este mai intai necesara preluarea, prin act normativ, a creantei ANAF de catre AAAS. In prima varianta, AAAS va fi mandatata sa ia masuri de dare in plata pentru o parte a activelor societatii, iar in cea de-a doua varianta, AAAS va lua masuri pentru vanzarea in bloc a activelor operationale ale societatii in cadrul procedurii de insolventa", informeaza Executivul.

Procedura de dare in plata consta in cedarea de catre societate, in schimbul obligatiilor sale restante, a unui bun imobil, care trece din proprietatea sa in proprietatea publica a statului.

UCM Resita a fost preluata in 2003 de un consortiu format din firma INET, inregistrata in Elvetia, si asociatia salariatilor UCM, in urma unei tranzactii de 13,1 milioane euro pentru 60,67% din titluri. In prezent, INET controleaza 96,79% din actiuni.

UCM a intrat in insolventa in decembrie 2011, iar actiunile au fost suspendate atunci de la tranzactionarea pe Bursa.

Ultima tranzactie cu titlurile UCM la Bursa de Valori Bucuresti a fost perfectata la in decembrie 2011, iar la cotatia de atunci capitalizarea era de 57,8 milioane lei (13,3 milioane euro).

In urma cu o luna, aproape 1.000 din totalul celor 1.906 salariati ai UCM Resita au intrat in somaj tehnic, ca urmare a lipsei de comenzi.

UCM a raportat pentru primul trimestru din acest an pierderi de 10,4 milioane lei (2,4 milioane euro), in scadere cu 15% fata de aceeasi perioada din 2012, si venituri din exploatare de 16,4 milioane lei (3,7 milioane euro), cu 42% sub cele din perioada similara a anului trecut.

In 2012, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 152,2 milioane lei (34,1 milioane euro), in crestere cu 24% fata de nivelul din precedentul exercitiu financiar, de 123 milioane lei.

UCM Resita a incheiat anul 2012 cu un profit de 3,15 milioane lei, dupa ce in 2011 a consemnat peirderi de 328 milioane lei.

Compania produce motoare diesel, turbine hidraulice, motoare si piese de schimb.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri