Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud, tari emergente reunite sub titulatura BRICS, vor discuta la summitul G20 din aceasta saptamana crearea unor rezerve valutare comune care sa le protejeze de volatilitatea pietelor financiare, a indicat luni ministrul rus de Externe, transmite AFP, preluat de Mediafax.
Reprezentantii BRICS se vor intalni joi, la deschiderea reuniunii sefilor de state si de guverne din G20, care va avea loc la St Petersburg.

"Liderii nostri vor analiza punerea in practica a obiectivelor stabilite la summitul de la Durban din luna martie, referitoare la infiintarea unei banci de dezvoltare a BRICS si crearea unor rezerve valutare comune", a declarat Serghei Lavrov intr-o conferinta de presa.

Aceste rezerve vor permite combaterea influentei negative a fluctuatiilor pietelor valutare pentru economiile noastre", a adaugat seful diplomatiei ruse.

Presedintia sud-africana a apreciat la randul ei ca intalnirea reprezentantilor BRICS va fi consacrata in mod special noii banci de dezvoltare si mecanismului rezervelor valutare.

Tarile emergente, in special India si Brazilia, se confrunta de la inceputul acestui an cu depreciere accentuata a monedelor, investitorii revenind pe piata americana in anticiparea unor dobanzi mai mari.

Rezerva Federala a indicat in ultimele luni ca ar putea incepe din aceasta toamna reducerea achizitiilor lunare de obligatiuni in valoare de 85 de miliarde de dolari, odata cu consolidarea economiei.

In prezent, bancile centrale din anumite tari mergente cumpara masiv moneda locala, pentru a le mentine valoarea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri