SIF Oltenia (SIF5) va lansa o oferta publica de preluare obligatorie la producatorul de ulei alimentar Argus Constanta (UARG), intentionand sa preia cu 38 milioane lei (8,5 milioane euro) participatia de 44,3% din capital pe care nu o detine.

Astfel, pentru cele 15,85 milioane de titluri, SIF Oltenia vrea sa plateasca un pret de 2,4 lei/unitate, reiese din anuntul de oferta transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza Mediafax.

Pretul stabilit de ofertant este apropiat de cea mai recenta cotatie din piata, de 2,445 lei. Capitalizarea companiei, calculata la aceasta cotatie, este de 87,48 milioane lei (19,5 milioane euro).

Operatiunea se va derula in perioada 23 septembrie - 11 octombrie si va fi intermediata de casa de brokeraj Voltinvest.
SIF Oltenia (SIF5) controleaza 55,7% din companie, iar fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatif are o participatie de 29,61% din actiuni. Cei doi actionari au cumparat actiuni la mijlocul lunii iunie, cand mai multe firme controlate de omul de afaceri Catalin Chelu au vandut 46,38% din titlurile producatorului de ulei, pentru 39,8 milioane lei (aproape 9 milioane euro).

Argus a raportat pentru primul semestru afaceri in scadere cu 34,4%, la 41,79 milioane lei (9,5 milioane euro), si pierderi de trei ori mai mari, de 13,29 milioane lei, ca urmare a scumpirii materiei prime si reducerii pronuntate a pretului uleiului, a anuntat compania.

La finalul lunii iulie, producatorul de ulei alimentar a incheiat trei contracte cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura prin care va vinde statului 9,5 milioane litri de ulei vegetal, in valoare cumulata de aproape 53 milioane lei (12 milioane euro), cantitate inclusa in Planul European de Ajutorare pentru Persoanele cele mai Defavorizate din Romania (PEAD) - 2013.

Acest eveniment creeaza conditiile necesare recuperarii pierderii inregistrate in primul semestru al anului 2013, a precizat compania in raportul semestrial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri