Miliardarul american Warren Buffett a comparat Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite cu un fond de hedging, datorita abilitatii institutiei de a obtine profit din achizitiile de obligatiuni, in conditiile in care activele acumulate depasesc 3.000 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

"Fed este cel mai mare fond de hedging din istorie. Genereaza probabil venituri de 80-90 de miliarde de dolari pe an pentru guvernul american. Acest lucru nu se intampla in urma cu cativa ani", a afirmat Buffett in fata studentilor de la Georgetown University din Washington.

Banca centrala cumpara lunar obligatiuni de 85 de miliarde de dolari pentru sustinerea redresarii economiei SUA, care iese din cea mai grava criza de la Marea Depresiune.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, si ceilalti lideri ai institutiei au decis in aceasta saptamana sa mentina achizitiile la acelasi nivel, in loc sa le reduca asa cum anticipau majoritatea analistilor. Banca a motivat ca are nevoie de mai multe semne de imbunatatire a conditiilor economice.
Fed a remis anul trecut Departamentului Trezoreriei 88,4 miliarde de dolari. Platile au crescut semnificativ in ultimii cinci ani, odata cu acumularea de active.

Buffett l-a laudat pe Bernanke pentru faptul ca a semnalat in 2008 ca va face orice va fi necesar pentru stabilizarea pietelor si crede ca succesorul acestuia ar trebui sa urmeze aceeasi politica in domeniul stimularii economiei.

Mandatul lui Bernanke la sefia Fed se incheie in ianuarie, iar cel mai probabil inlocuitor este vicepresedintele institutiei, Janet Yellen.
Buffett, in varsta de 83 de ani, a devenit al patrulea cel mai bogat om al planetei transformand compania de investitii Berkshire intr-o afacere de 289 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri