Aspectele legale sunt o parte esentiala a pietei de capital, de la reglementarile aplicabile companiilor listate, probleme de drept civil, comercial sau chiar penal. De aceea, colaborarea specialistilor pietei cu cei din magistratura reprezinta un pas important pentru asigurarea unei bune intelegeri si cunoasteri reciproce a ambelor domenii.

Pornind de la aceasta premise, Institutul National al Magistraturii (INM) si Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital (OPPC) organizeaza, in data de 2 octombrie 2013, in Bucuresti, conferinta cu tema “Aplicarea dreptului pietei de capital".

Conferinta este introdusa in Programul de formare continua al INM pentru anul 2013, se adreseaza judecatorilor si procurorilor si se inscrie in cadrul preocuparilor permanente ale INM de a realiza pregatirea magistratilor in domeniul dreptului pietei de capital.

Parteneriatul cu Institutul National al Magistraturii este un reper important al implicarii Organizatiei Profesionistilor Pietei de Capital in setarea de standarde de calitate in toata piata si in domeniile conexe. Magistratii intalnesc constant in instante diverse spete din sfera pietei de capital, de la cazuri din dreptul civil-comercial, pana la drept penal. In acest context, buna intelegere a specificului pietei trebuie sa completeze cunoasterea legislatiei si a reglementarilor in vigoare”, a declarat Cristian Dutescu, presedinte al OPPC.

Lectorii conferintei vor fi Diana Ungureanu – Formator INM, Cristian Mircea Dutescu – avocat, Presedinte - Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital, Iulian Panait – lector univ. – Universitatea Hyperion, Valentin Ionescu – Director al Directiei de Supraveghere Integrata – Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Conferinta va fi deschisa de Marian Trusca, director adjunct al INM, Cristian Dutescu, presedinte OPPC si Smaranda Angheni, Prof. univ. dr. Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti.

Printre temele de discutie abordate se numara explicarea mecanismului incheierii tranzactiilor bursiere, evolutia reglementarilor UE privind pietele financiare inainte si dupa criza financiara din 2007-2008, tipologia faptelor ilicite din sfera abuzului de piata sau dispozitii speciale privind societatile admise la tranzactionare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri