Oferta publica initiala (IPO) pe care AdePlast o va face pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va incepe miercuri, producatorul de materiale de constructii dorind sa atraga de la investitori circa 15 milioane de euro. Vineri sunt, de asemenea, asteptate sa intre le tranzactionare si drepturile de alocare pentru actiunile din IPO-ul Nuclearelectrica (SNN), potrivit unor surse din piata.

Prin intermediul ofertei publice initiale, ce se va derula in perioada 2 - 15 octombrie, Adeplast pune in vanzare un numar de 16.500.000 actiuni (reprezentand 33,3% din capitalul social majorat al Adeplast in urma ofertei publice de vanzare).

Intermediarii ofertei sunt Intercapital Invest si Banca Comerciala Romana, iar consultantul juridic al intermediarilor este CMS Cameron McKenna.

In urma ofertei publice de vanzare de actiuni, Adeplast isi propune atragerea unei sume cuprinse intre aproximativ 13 si 15 milioane de euro (in functie de pretul final de alocare in oferta), fonduri ce vor fi folosite in vederea finantarii unor noi investitii si dezvoltarii activitatii companiei. Oferta va avea si o transa rezervata investitorilor de retail.

IPO-ul producatorului de materiale de constructii este foarte asteptat in piata avand in vedere ca aceasta este prima oferta publica initiala pe care o companie privata o face pe BVB in ultimii cinci ani.

AdePlast a terminat anul trecut cu afaceri de 185 milioane lei si un profit de circa 14 milioane lei. In primele sase luni dina cest an compania a avut o cifra de afaceri de 100 milioane lei, in crestere cu 31% comparativ cu perioada similara din 2012.

Marcel Barbut, proprietarul AdePlast, este unul dintre putini antreprenori romani care au declarat in acest an ca vor sa isi listeze compania pe BVB.

Vineri incepe tranzactionarea drepturilor pentru Nuclearelectrica

Vineri va incepe si tranzactionarea drepturilor de alocare pentru actiunile din IPO-ul Nuclearelectrica. Investitorii vor putea astfel sa isi marcheze profitul sau sa acumuleze actiuni ale producatorului de electricitate inainte ca actiunile propriu-zise sa ajunga pe Bursa de la Bucuresti.

Drepturile de alocare sunt valori mobiliare emise pe termen scurt care certifica dreptul detinatorului de a a primi o actiune care ii va fi atribuita la momentul inregistrarii capitalului social la Depozitarul Central. Practic, investitorii vor putea sa tranzactioneze drepturile in locul actiunilor Nuclearelectrica. Acestea nu au o valoare nominala, valoarea drepturilor fiind intrinseca, avand ca reper pretul actiunii din momentul subscrierii.

Majoritatea micilor investitori au platit 10,304 lei pentru o actiune SNN, in vreme ce investitorii institutionali au platit 11,2 lei/actiune.

Oferta s-a incheiat pe 20 septembrie, micii investitori plasand ordine de 6 ori mai mari decat transa care le fusese rezervata. Swiss Capital si BT Securities sunt firmele care au intermediat oferta Nuclearelectrica.

Brokerii se asteapta ca in primele zile de tranzactionare pretul drepturilor SNN sa urce peste cel din oferta, cele mai optimiste asteptari indicand chiar un plus de 15%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri