Actiunile Impact au urcat cu aproape 11%, dupa anuntul privind majorarea pretului din oferta de preluare a companiei, intr-o piata in crestere cu numai 0,11% si unde drepturile de alocare aferente actiunilor vandute de Nuclearelectrica (SNN) in oferta pentru listare au scazut cu 0,17%, la 11,7 lei.

Actiunile Impact Developer&Contractor (IMP) au urcat cu 10,73%, la 0,227 lei, dupa anuntul privind cresterea pretului din oferta de preluare derulata de omul de afaceri Gheorghe Iaciu. Evolutia a venit pe un rulaj de aproape 24.000 de lei, rezultat din 30 de transferuri.

Omul de afaceri a ridicat cu 37%, la 0,22 lei/actiune, pretul din oferta de preluare pe care a lansat-o la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), astfel ca pentru tot pachetul vizat in aceasta operatiune ar putea plati 26,8 milioane lei (6 milioane euro). Oferta vizeaza un pachet reprezentand aproape 61,7% din actiunile Impact, celelalte titluri fiind deja in portofoliul lui Iaciu.

Drepturile de alocare Nuclearelectrica au scazut cu 0,17%, la 11,7 lei, in primele minute de tranzactionare. Cu aceste titluri au fost realizate 56 operatiuni, in valoare cumulata de 228.000 de lei (52.000 de euro). In prima jumatate de ora a sedintei de vineri, cand au fost listate titlurile la BVB, cu drepturile de alocare Nuclearelectrica au fost efectuate transferuri de 4,1 milioane lei (940.000 de euro).

Drepturile de alocare au incheiat prima sedinta de la BVB la pretul de 11,72 lei, cu 4,64% peste cotatia de 11,2 lei/actiune la care au fost vandute actiunile pe transele investitorilor institutionali (85% din oferta) si al marilor investitori de retail (5% din titlurile din oferta).

Dupa primele 30 de minute de tranzactionare de luni, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu numai 0,11%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era in scadere cu 0,27%.
In acelasi timp, actiunile celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea (FP) au plasat indicele BET-FI cu 0,16% sub inchiderea de vineri.

Cei doi indici extinsi ai Bursei, BET-XT si BET-BK, au inregistrat variatii de sub 0,1%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.
In prima jumatate de ora au fost realizate tranzactii cu actiuni emise de o treime din cele 80 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea titlurilor internationale. Operatiunile au cumulat doar 285.000 de lei (64.000 de euro), suma cu mult sub rulajul din perioada similara a sedintei precedente, de aproape 9,3 milioane lei (2,1 milioane euro).

Titlurile Bancii Transilvania (TLV) si Fondul Proprietatea au fost cele mai lichide din piata actiunilor, cu operatiuni de 72.000 de lei si, respectiv, de 64.000 de lei. Actiunile bancii au stagnat la 1,42 lei, iar titlurile FP au scazut cu 0,32%, la 0,7675 lei, indepartandu-se de nou record atins in primele minute ale sedintei de vineri, 0,7805 lei.

Bursele europene au deschis sedinta de luni in scadere cu pana la 1,3%, dupa ce presedintele Camerei Reprezentantilor din Congresul Statelor Unite, John Boehner, a declarat ca modificarea plafonului datoriei de stat nu va fi aprobata fara indeplinirea unor preconditii de catre guvern. Guvernul SUA a suspendat partial activitatea incepand de marti, Congresul nereusind sa ajunga la un compromis privind bugetul pentru noul an fiscal. Se anunta negocieri dure atat pentru deblocarea bugetului, cat si pentru ridicarea plafonului datoriei de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri