Oferta publica initiala (IPO) prin care producatorul roman de materiale de constructii Adeplast vrea sa se listeze pe Bursa de la Bucuresti (BVB) ar putea sa valoreze cat toate IPO-urile facute pe Bursa din Varsovia in cel de-al treilea trimestru.

Oferta publica initiala (IPO) prin care producatorul roman de materiale de constructii Adeplast vrea sa se listeze pe Bursa de la Bucuresti (BVB) ar putea sa valoreze cat toate IPO-urile facute pe Bursa din Varsovia in cel de-al treilea trimestru.

AdePlast vrea sa atraga 13-15 mil. euro de la investitori, in vreme ce toate cele zece IPO-uri facute in Polonia in ultimele trei luni au valorat 15 mil. euro, cel mai mare fiind cel realizat de OT Logistics (7 mil. euro).

Oferta AdePlast se desfasoara in perioada 2 - 15 octombrie, acesta fiind primul IPO realizat de o companie privata pe BVB in ultimii cinci ani.
In primele patru zile ale ofertei investitorii care subscriu vor beneficia de un discount de 4% fata de pretul de oferta. Investitorii care subscriu dupa acest interval vor primi un discount de 3%.

Vrei sa vorbesti cu oficialii bursei si cu brokerii care intermediaza oferta AdePlast? Inscrie-te la evenimentul de prezentare a ofertei adresat investitorilor.

Romania a depasit Polonia in topul celor mai mari oferte publice din Europa in trimestrul al treilea

Oferta publica prin care statul roman a vandut 10% din actiunile Nuclearelectrica (SNN) pentru 281,8 milioane lei (63 milioane euro), a facut ca Romania sa urce pe locul 5 in Europa, peste Polonia, intr-un clasament realizat in functie de valoarea IPO-urilor facute in fiecare tara.

Prima oferta publica initiala desfasurata pe Bursa de la Bucuresti in 2013 s-a inchis cu succes luna trecuta, cand investitorii au subscris toate actiunile Nuclearelectrica scoase la vanzare de stat. Oferta a fost intermediata de brokerii de la Swiss Capital si BT Securities.

Un raport al companiei de consultanta PWC arata ca Bursa din Londra a avut cele mai multe (25) dar si cele mai valoroase oferte de actiuni (1,7 mld. euro) in cel de-al treilea trimestru din 2013.

Locurile 2 si 3 in functie de valoarea IPO-urilor sunt ocupate de Bursele din Frankfurt si Oslo, cu oferte de 500, respectiv 409 mil. euro.

Bursa de la Bucuresti nu este inclusa in statisticile PWC, insa avand in vedere valoarea de 63 mil. euro a ofertei Nuclearelectrica, BVB s-ar fi clasat pe locul 5 in clasament, dupa Bursa din Irlanda (310 mil. euro), dar in fata Bursei din Varsovia, care a adunat doar 15 mil. euro din 10 IPO-uri in T3.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri