BVB vrea sa extinda programul de tranzactionare pana la ora 18:00, vizand o apropiere cat mai mare de orarul burselor mature din Europa si pentru a permite investitorilor straini o perioada mai indelungata pentru a realiza transferuri pe Bursa de la Bucuresti.

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, a declarat pentru Mediafax ca programul ar putea fi prelungit probabil din acest an.

Astfel, investitorii vor putea tranzactiona timp de opt ore, respectiv de la ora 10:00 pana la ora 18:00, fata de 6 ore si 45 de minute in prezent.

Tranzactiile sunt oprite pe majoritatea segmentelor de piata de la BVB la ora 16:45, exceptie facand transferurile cu produse structurate si cu actiunile unor companii straine cotate pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS), care sunt stopate la ora 18:30. Programul pentru produsele structurate si actiunile companiilor straine de pe ATS a fost prelungit la inceputul anului trecut.

Cea mai recenta modificare a programului de tranzactionare pe piata principala de actiuni a fost aplicata in iulie 2011, cand sedinta a fost marita cu 15 minute, de la 16:30 la 16:45, pentru a permite investitorilor sa reactioneze la evolutia pietelor din SUA.

Prelungirea programului va alinia bursa de la Bucuresti la orarul principalelor burse europene, care se deschid la ora 10:00 si se inchid la ora 18:30, ora Romaniei. Totodata, sedinta de la Bucuresti se va suprapune pentru o ora si jumatate pe sedinta din SUA, care incepe la ora 16:30, ora Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri