Consiliul de Administratie al SSIF Broker (BRK) analizeaza o posibila fuziune cu BT Securities, casa de brokeraj detinuta de Banca Transilvania (TLV), urmarind cresterea cotei de piata si a rentabilitatii.

"Considerentele care stau la baza analizei demarate de catre Consiliul de Administratie al SSIF Broker tin in primul rand de cresterea cotei de piata pentru societatea rezultata. Din analizele preliminare efectuate, societatea nou creata ar ocupa prima pozitie intre societatile de brokeraj din Romania, din punctul de vedere al activelor proprii, si s-ar situa intre primele trei societati ca si cota de piata, ajungand cumulat pe primele noua luni ale anului 2013 la o cota de piata de 15,28%. Cresterea cotei de piata genereaza perspective de dezvoltare legate de structura de produse, clientii carora li se adreseaza societatea rezultata, pietele pe care poate opera, nivelul comisioanelor pe care le poate negocia si reducerea riscului de fluctuatie de numerar prin diversificare", se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de SSIF Broker Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Alt motiv este cresterea rentabilitatii celor doua firme prin derularea unui volum mai mare de operatiuni cu structura de cheltuieli fixe necesara (economia de scala), potrivit SSIF Broker.

"Realizarea acestei fuziuni ar crea premisele unei cresteri de bussines semnificative pe viitor, societatea rezultata fiind beneficiara expertizei si suportului grupului financiar Banca Transilvania. Orice decizie cu privire la potentialul proces de fuziune va fi comunicata publicului, Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si Bursei de Valori Bucuresti, conform reglementarilor in vigoare", se mai arata in comunicat.

Anuntul privind posibila fuziune cu BT Securities vine dupa ce SSIF Broker a anuntat la inceputul saptamanii trecute ca a preluat peste 380 de clienti, cu active de 54 milioane lei, de la firma de brokeraj Avantgarde Finance Cluj-Napoca, care urmeaza inceteze activitatea.

SSIF Broker a intermediat in primele noua luni tranzactii de 1,87 miliarde lei la Bursa de la Bucuresti, clasandu-se pe locul 4 in topul brokerilor, cu o cota de piata de 11,5%.

In acelasi timp, BT Securities a inregistrat un rulaj de 614,3 milioane lei la BVB si s-a plasat pe locul 6 in topul brokerilor, cu o cota de piata de 3,78%.

Firma SSIF Broker este listata la Bursa de la Bucuresti din anul 2005, iar potrivit celor mai recente raportari SIF Muntenia este cel mai mare actionar, cu o participatie de 12,53%. In actionariatul casei de brokeraj a intrat anul trecut si Banca Transilvania, preluand un pachet de 6,91% din titluri de la unul dintre actionarii importanti ai firmei de brokeraj la acel moment, omul de afaceri Ioan Cartis, in contul unei datorii a acestuia catre banca si care era garantata cu actiunile detinute.

Potrivit informatiilor de pe site-ul BT Securities, in martie 2012 Banca Transilvania detinea 98,67% din actiunile firmei de brokeraj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri