Fondul Proprietetea (FP) va plati 1 leu pe actiune in programul de rascumparare care vizeaza preluarea unui pachet de 4,35% din propriile titluri, pret cu 34,22% mai mare fata de cotatia din piata, astfel ca oferta se ridica la 600 milioane lei (134,4 milioane euro), scrie Mediafax.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat joi documentul de oferta. Oferta se va derula in perioada 15 octombrie - 4 noiembrie, prin BCR si casa de brokeraj Wood&Company Financial Services.

Franklin Templeton, administratorul FP, a anuntat pe 25 septembrie ca vrea sa accelereze programul de rascumparare de actiuni, prin lansarea unei oferte de cumparare pentru un pachet reprezentand 4,35% din actiunile FP. Raportat la cel mai recent pret de la bursa, pachetul este evaluat la 447 milioane lei (100,1 milioane euro).

Actiunile FP au fost suspendate joi de la tranzactionare pentru informarea investitorilor privind aprobarea programului de rascumparare.

La momentul suspendarii, ora 13:25, actiunile FP se tranzactionau la un pret de 0,745 lei, in crestere cu 0,68%. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 10,26 miliarde lei (2,3 miliarde euro).

Actiunile au atins vineri un nou maxim istoric, de 0,7805 lei, in cadrul unor tranzactii cu volume ridicate, in special datorita intentiei de rascumparare de actiuni.

Oferta va face parte din programul de rascumparare lansat in luna aprilie de Fondul Proprietatea, prin care se urmareste preluarea a cel mult 8% din actiunile FP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri