Principalii trei actionari ai Cemacon (CEON), fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, SSIF Broker si firma Andrei&Andrei Consultanta, a fondatorului Casei de Insolventa Transilvania, Andrei Cionca,au decis sa actioneze concertat in ceea ce priveste deciziile referitoare la producatorul de caramizi, relateaza Mediafax.

"Cei trei actionari au decis ca este in interesul comun, atat al actionariatului cat si al companiei, sa coopereze si sa adopte o politica comuna in ceea ce priveste Cemacon, pentru a asigura stabilitatea financiara si dezvoltarea companiei. Actionarii principali au luat decizia concertarii pe de o parte pentru a contribui la intarirea companiei pe piata si pe de alta parte pentru a oferi suport echipei de management. Actionarii sustin astfel procesul de negociere al restructurarii pasivelor financiare ale Cemacon", arata Cemacon, intr-un comunicat.
Fodul de investitii KJK Fund II SICAV-SIF, cu sediul in Luxembourg, are 29,2% din actiunile Cemacon, firma lui Cionca detine 21,81% din capital, iar SSSIF Broker peste 14%. Titlurile companiei sunt listate la BVB.
Decizia celor trei actionari se refera la votarea in acord a tuturor masurilor care necesita rezolutia actionarilor, precum aprobarea sau respingerea strategiei pe termen lung a companiei, numirea conducerii companiei, achizitia si vanzarea de active sau eventuale oferte de preluare.
"Compania, sprijinita de actionarii majoritari, trebuie sa continue sa depuna eforturi pentru a finaliza restructurarea fundamentala inceputa de managementul actual. Intentionam sa ramanem in actionariatul Cemacon pentru anii ce vor urma si sa lucram alaturi de companie si de co-actionari", a declarat in comunicat Jaakko Salmelin, reprezentant al KJK Fund II.
Cionca a afirmat ca Cemacom are rezultate operationale foarte bune, intr-un context economic nefavorabil, pe o piata in scadere, iar directorul general al SSIF Broker, Grigore Chis, a spus ca cei trei actionari vor avea o politica unitara de restructurare si dezvoltare a companiei.
Cemacon a inregistrat in primele sapte luni ale acestui an un avans al vanzarilor de 40% in valoare si 36% in volum si estimeaza ca va incheia 2013 cu afaceri de 50 milioane lei, mai mari cu 40% fata de 2012.
Liviu Stoleru, directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al companiei, a declarat recent ca producatorul de caramizi vrea sa vanda platforma pe care o detine in centrul orasului Zalau, care cuprinde vechea linie de productie, inchisa in 2011, si un teren de 6 hectare, tranzactii din care isi propune sa incaseze 7-8 milioane euro.
"Dupa inaugurarea fabricii noi din Recea (judetul Salaj), in septembrie 2010, am ajuns la o capacitate foarte ridicata, astfel ca functionarea liniei vechi din Zalau, care avea si costuri mai ridicate, nu se mai justifica. Fabrica veche, inchisa in 2011, este amplasata in apropiere de centrul orasului, pe o platforma de 6 hectare. Vanzarea acestor active este o idee pentru a mai usura din povara creditelor", a afirmat Stoleru.
Compania negociaza cu BCR restructurarea unui credit in valoare de 26-27 milioane euro la momentul accesarii, utilizat pentru constructia fabricii de caramizi din Recea.
Vanzarile companiei sunt derulate in principal printr-o retea de 150 de parteneri la nivel national, ponderea cea mai ridicata a livrarilor fiind in Transilvania. Cemacon vinde si direct catre proiecte si a deschis in acest an trei centre proprii de distributie, la Timisoara, Suceava si Bacau. In plus, producatorul de caramizi este interesat si de exporturi, tatonand in acest sens piata din Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri