Micii investitori au subscris circa 14% din actiunile Romgaz (SNG) care le-au fost oferite in cadrul ofertei publice pe care producatorul de gaze naturale a inceput-o marti pe Bursa de la Bucuresti.

La ora redactarii acestei stiri (17:30), ordinele de subscriere erau inca introduse in sistemul bursei.

In total, investitorii de retail au trimis 552 de ordine pentru 1,21 milioane de actiuni Romgaz a caror valoare era de 38,7 mil. lei (8,7 mil. euro).

Statul vrea sa vanda 15% din actiunile Romgaz la preturi intre 24 si 32 lei pe titlu, estimand sa obtina intre 1,38 miliarde lei si 1,85 miliarde lei, titlurile urmand sa fie vandute atat pe Bursa de la Bucuresti, cat si pe cea de la Londra.

O transa de 15% din actiuni a fost rezervata investitorilor mici, iar diferenta de 85% a fost alocata investitorilor institutionali. Ambele categorii de investitori pot plasa ordine de subscriere atat pentru actiuni, cat si pentru GDR-uri (certificate de depozit cu activ pe titlurile din oferta).

GDR-urile vor fi listate la bursa de la Londra si confera investitorilor drepturi similare cu cele ale actiunilor.

Oferta a inceput marti, 22 octombrie, si va dura opt zile lucratoare, pana pe 31 octombrie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri