Parlamentul bulgar a votat o lege care va usura procesul prin intermediul caruia cetatentii straini pot obtine dreptul de sedere permanenta si cetatenia bulgara, informeaza agentia de presa Novinte. Ce trebuie sa faca acestia in schimb? Sa faca investitii in aceasta tara.

Legea prevede metode si conditii simplificate de obtinere a dreptului de sedere permanenta pentru strainii care au investit cel putin 1 milion de leva (0,5 mil. euro) in Bulgaria. De asemenea, amendamentele la Legea Strainilor faciliteaza obtinerea cetateniei bulgare pentru investitorii si familiile acestora daca au investit minim 2 milioane de leva (1 mil. euro).

Legea face referire la investitile facute in companii listate sau de tip joint-venture, precum si la plasamentele de bani de peste cinci ani facute in bancile bulgare.

Controlul investitiilor si a indeplinirii criteriilor mentionate mai sus va fi realizata de catre Agentia Bulgara de Investiti.

De asemenea in premiera, autoritatile bulgare vor putea sa revoce dreptul de sedere permanenta in cazul strainilor care au oprit investitiile sau si-au transferat investitiile catre un tert inainte de expirarea termenelor prevazute in lege.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri