Comisiile pentru buget si economice ale Parlamentului au avizat, marti, candidatura lui Dan Radu Rusanu pentru functia de presedinte al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, informeaza Mediafax.

Senatorii si deputatii din comisii au aprobat in unanimitate candidatura lui Dan Radu Rusanu, precum si candidaturile lui Daniel Daianu, pentru functia de prim-vicepresedinte, a lui Mircea Ursache, pentru functia de vicepresedinte pentru CNVM si a lui Ion Giurescu pentru functia de vicepresedinte pentru pensii private.

Membrii comisiei au avizat favorabil, de asemenea, candidatura lui Corneliu Moldoveanu pentru functia de vicepresedinte pentru comisia de supraveghere a asigurarilor, acesta primind insa doua voturi "impotriva".

Cele patru comisii parlamentare au aprobat un numar de patru candidaturi pentru functii neexecutive in cadrul Consiliului ASF: Marian Sarbu si Biro Albin (unanimitate de voturi "pentru"), Marcu Gheorghe (doua abtineri) si Marian Mirzac (trei voturi "impotriva").

Candidatura lui Cornel Coca Constantinescu a fost respinsa de senatorii si deputatii din comisiile de specialitate, aceasta intrunind numai cinci voturi "pentru".

Din cei zece candidati pentru cele noua locuri in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, Cornel Coca Constantinescu, fost membru in conducerea fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor, a fost singurul din afara actualei conduceri a ASF.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu a prezentat, marti, dupa sedinta Birourilor permanente reunite, calendarul numirii viitoarei conduceri ASF, in urma adoptarii OUG care reduce la 9 numarul membrilor acesteia.

"In conducerea ASF raman noua membri. Procedura se ia de la inceput. Se numesc toti inca o data conform cu legislatia care a fost modificata. Nu au demisionat unii si raman ceilalti. Toti intra in procedura, incep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele si se prezinta in vot, se supun votului plenului", a precizat vicepresedintele Senatului.

Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9. Modificarea ordonantei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri