Chiar daca subscrierile se inchid la sfarsitul zilei de joi, oferta publica initiala (IPO) prin care statul roman listeaza pe bursa 15% din actiunile Romgaz (SNG) poate sa fie deja inchisa cu succes, ordinele de cumparare trimise de micii investitori depasind deja volumul de actiuni total scos la vanzare.

Investitorii de retail au subscris pana joi, la ora 11:50, un total de 74 milioane de actiuni Romgaz, de peste opt ori mai mult decat statul le rezervase initial. Subscrierile depasesc totodata intreaga oferta Romgaz, care cuprinde 57,8 milioane de actiuni.

Nivelul subscrierilor facute de micii investitori romani a depasit astfel cu mult asteptarile. Un record in acest sens a fost atins miercuri, cand o persoana fizica a trimis un ordin pentru actiuni Romgaz in valoare de 38 milioane euro.

Pretul la care vor fi vandute actiunile Romgaz va fi stabilit la finalul operatiunii, in functie de subscrierile investitorilor institutionali (85% din actiunile scoase la vanzare), iar pentru micii investitori vor fi aplicate discount-uri de 5 sau 3%, in functie de data la care s-a realizat subscrierea.

Oferta este programata sa se inchida in aceasta seara insa pretul oficial de vanzare al actiunilor Romgaz va fi anuntat cel mai probabil vineri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri