Plenul reunit al Parlamentului a validat, marti, membrii Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, reprezentatii PDL refuzand sa participe la vot, deoarce "nu gireaza abuzul de putere al USL de a subordona politic ASF", scrie Mediafax.

Deputatii si senatorii au decis ca din Consiliului ASF sa faca parte Dan Radu Rusanu (presedinte), Daniel Daianu (prim-vicepreesdinte), Mircea Ursache (vicepresedinte), Corneliu Modoveanu (vicepresedinte), Ion Giurescu (vicepresedinte), Marian Sarbu, Albin Biro, Gheorghe Marcu si Marian Mirzac.

Acestia au fost votati de parlamentari nominal, pe buletine.

Dan Radu Rusanu a fost votat cu 311 de voturi "pentru" si 36 "impotriva", Daniel Daianu cu 312 voturi "pentru" si 23 "impotriva", Mircea Ursache cu 327 de voturi "pentru" si 20 "impotriva", Corneliu Moldoveanu - 312 de voturi "pentru" si 25 "impotriva", Ioan Giurescu - 326 voturi "pentru" si 21 "impotriva", Marian Sarbu - 329 voturi "pentru" si 18 "impotriva", Biro Albin - 323 "pentru" si 24 "impotriva", Gheorghe Marcu - 327 de voturi "pentru" si 20 "impotriva" si Marian Mirzac - 326 de voturi "pentru" si 21 "impotriva".

Consiliul ASF va avea un mandat de 5 ani.

Anterior votului, Andreea Paul a anuntat, de la tribuna, ca democrat-liberalii nu participa la vot ,deoarece nu vor sa gireze "abuzul de putere al USL de a subordona politic ASF".

"Acuzam abuzul de putere al USL de a subordona politic integral ASF, care s-ar fi vrut un organism independent si profesionalizat, de la procedura pornind pana la viteza galopanta cu care ati hotarat dumneavoastra ocuparea acestor posturi prin decizii pur politice (...). Este indamisibil ca Biroul permanent, pe care dumneavoastra il conduceti, domnule presedinte, sa incalece politic o institutie, care se vrea independenta", i-a spus Andreea Paul presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

"Eu nu calaresc, ca nu stiu! Si noi respectam textul din proiectul de lege si ordonanta, care ne-a obligat in 15 zile sa cerem comisiilor sa faca aceste audieri", a replicat Valeriu Zgonea.

Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9. Modificarea ordonantei privind ASF a impus reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri