Profitul net al Romgaz (SNG) a scazut cu 55% in primele noua luni, la 410,6 milioane lei (93,1 milioane euro), iar cifra de afaceri a coborat cu 10%, la 2,587 miliarde lei (586,8 milioane euro), ca urmare a diminuarii cantitatilor de gaze interne livrate, cat si a celor din import.

In perioada similara a anului trecut, producatorul de gaze naturale a consemnat un profit net de 917,6 milioane lei si o cifra de afaceri de 2,873 miliarde lei.

"Desi pretul gazelor din productia interna s-a majorat fata de anul anterior, cifra de afaceri a societatii a scazut, atat datorita diminuarii cantitatilor de gaze interne livrate, cat si a celor din import. Reducerea cantitatilor de gaze livrate din import se datoreaza atat scaderii cererii de consum pe piata de gaze naturale, cat si prevederilor ordinului ANRE nr.24/2013 pentru aprobarea metodologiei de alocare a cantitatilor de gaze naturale rezultate din activitatea de productie necesare acoperirii consumului pe piata reglementata, conform caruia producatorii de gaze natural nu mai au obligatia sa livreze gaze in amestec intern cu import", se arata intr-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Veniturile totale au scazut cu 8%, la 3,059 miliarde lei (694 milioane euro), in timp ce cheltuielile totale au urcat cu 11%, la 2,433 miliarde lei (552 milioane euro). In primele noua luni ale anului trecut, compania a consemnat venituri totale de 3,333 miliarde lei si cheltuieli totale de aproape 2,2 miliarde lei.

"Pentru perioada de noua luni incheiata la 30 septembrie 2013, costul marfurilor vandute a scazut cu 54%, la 338 milioane lei comparativ cu 730 milioane lei in cele noua luni incheiate la 30 septembrie 2012, ca urmare a unei diminuari a vanzarilor de gaze naturale importate (...) Cheltuielile cu deprecierea, amortizarea si pierderile de valoare au crescut cu 159,3 milioane lei, sau 36%, la 601,7 milioane lei fata de 442,4 milioane lei in cele noua luni incheiate la 30 septembrie 2012. Aceasta crestere a rezultat prin inregistrarea unei cheltuieli nete cu deprecierea mijloacelor fixe rezultate prin preluarea CTE Iernut, cat si unei deprecieri a proiectelor abandonate sau in curs de abandonare aferente activitatii de explorare si productie de gaze naturale", se mai arata in raport.


Cheltuielile cu salariile, taxele si contributiile sociale aferente salariatilor
au crescut la 387,9 milioane lei comparativ cu 353,3 milioane lei in primele noua luni din 2012, in principal, ca rezultat al cresterii numarului de salariati in urma preluarii CTE Iernut la data de 1 februarie 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri