Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (FP), declara intr-un interviu acordat CNBC ca piata de capital din Romania are un potential de crestere foarte puternic, acesta adaugand ca este convins ca piata locala poate sa repete succesul bursei din Polonia.

“Romania a avut o performanta impresionanta in acest an. Dupa ani foarte dificili in 2009-2010, tara a incheiat un angajament cu FMI, a indeplinit cerintele din acest acord, iar acum devine un potential nou star al regiunii. Cresterea PIB-ului in trimestrul trei a fost cea mai puternica din UE si credem ca urmeaza lucruri mai bune, determinate in special de reformele structurale care au loc chiar acum”, spune Konieczny.

Polonezul este de parere ca recenta oferta de actiuni Romgaz (SNG) este un catalizator pentru bursa locala si ar trebui sa atraga mai multi investitori.

“Cred ca cel mai bun lucru legat de piata de capital din Romania este ca este subdezvoltata, dar are un potential de crestere foarte puternic, iar noi suntem foarte convinsi ca tara si piata de capital au potentialul sa repete succesul bursei si al pietei de capital din Polonia. Aceasta oferta publica initiala a Romgaz, cu GDR-uri listate la Londra, este cu adevarat un catalizator si ar trebui sa atraga mai multi investitori. Deja o face, observam acest lucru in piata. Apoi, exista, de asemenea, o lista robusta de IPO-uri programate pentru anul viitor”, a declarat Greg Konieczny.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri