Salariatii, conducerea si pensionarii din Hidroelectrica vor putea cumpara pana la l0% din actiunile nou emise in urma majorarii de capital prin care statul vizeaza plasarea pe piata de capital a unui pachet de 15% din titlurile producatorului de electricitate, scrie Mediafax.

Dreptul salariatilor, conducerii si pensionarilor companiilor de stat de a primi actiuni la privatizarea sau listarea companiei respective este precizat in Legea 137 din 2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii firmelor de stat, potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern privind listarea la bursa a Hidroelectrica.

Salariatii, conducerea si pensionarii din alte companii de stat privatizate, precum Petrom, Distrigaz Sud, Distrigaz Nord si filiale ale Electrica, chiar daca au dreptul sa primeasca actiuni la companiile respective, satul nu le-a oferit aceasta posibilitate.

Listarea a 15% din capitalul Hidroelectrica va fi realizata in urma majorarii capitalului companiei, prin aport de capital privat, cu 18,74%. Operatiunea este programata pentru iulie 2014.

Fondul Proprietatea, care detine deja19,94% din capitalul Hidroelectrica, va avea drept de preemtiune, iar in cadrul ofertei ii va fi oferit un pachet suplimentar de actiuni de 3,74% din capitalul existent al Hidroelectrica pentru a-si pastra participatia.

Hidroelectrica are un capital social de 4,47 miliarde de lei si este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Listarea pe piata de capital a Hidroelectrica este un angajament asumat de Guvern fata de Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri