Fondul Proprietatea (FP) a vandut, printr-un plasament privat, tot pachetul de actiuni detinute la Transgaz (TGN), pentru 303,51 milioane lei (68,2 milioane euro), informeaza Mediafax.

Titlurile, reprezentand 14,98% din capitalul transportatorului de gaze, au fost cedate la un pret de 172 lei, cu 3,3% mai jos fata de inchiderea de miercuri.

Fondul a anuntat initial ca scoate la vanzare un pachet de 10% din actiunile Transgaz, cu mentiunea ca isi rezerva dreptul de a creste sau scadea volumul vanzarii sau de a nu mai realiza vanzarea.

Titlurile au fost cedate printr-un plasament privat accelerat adresat investitorilor calificati internationali si la care "publicul larg" nu a putut participa.

Intentia Fondului Proprietatea privind vanzarea de actiuni Romgaz vine in contextul obtinerii de bani pentru finantarea programelor de rascumparare de actiuni. Actualul program urmeaza sa se incheie in urmatoarea perioada si va fi urmat de o noua astfel de operatiune.

FP detine in prezent 8,87% din propriile actiuni, pachet dobandit prin programul de rascumparare derulat in 2011 si cel lansat in acest an. Titlurile rascumparate urmeaza sa fie anulate, iar capitalul social sa fie redus cu valoarea respectiva.

Prin programul derulat in acest an, FP a rascumparat 7,55% din propriile actiuni, pentru 911,3 milioane lei (48,2 milioane euro). Volumul reprezinta 94,44% din pachetul vizat in acest program, de 8% din actiunile Fondului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri