Compania Dafora din Medias (DAFR), controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, si-a restructurat toate contractele de credit si de leasing, prin diminuarea obligatiilor de plata lunare pentru o perioada de un an, concomitent cu asumarea adoptarii unor masuri de restructurare financiara.

Acordul a fost incheiat luni, potrivit datelor Dafora transmise vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Finantatorii companiei sunt Banca Transilvania, BCR, BRD, Bancpot, Royal Bank of Scotland, Alpha Bank, Volksbank, ERD Leasing, BT Leasing Transilvania, BCR Leasing si NBG Leasing.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru informatii privind valoarea obligatiilor catre creditori.

Potrivit informatiilor financiare ale Dafora, la sfarsitul lunii septembrie compania avea imprumuturi si datorii legate de leasing financiar in valoare totala de 100,7 milioane de lei (22,8 milioane de euro).

Dafora executa servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrari de probe productie si workover, dar si servicii de mentenanta si transport pentru echipamentele de foraj.

Calburean controleaza 49,96% din actiunile Dafora. Alti actionari cumuleaza 36,22% din capitalul companiei, iar firma Foraj Sonde Craiova, detinuta de oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu, are 13,81% din titluri.

Actiunile Dafora se tranzactioneaza vineri la BVB la pretul de 0,027 lei, in crestere cu 0,37%. Compania are o capitalizare 26,9 milioane de lei (6 milioane de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri