“Pune-ti toate ouale intr-un cos apoi urmareste acel cos” – asa isi caracterizeaza strategia de investitie binecunoscutul Warren Buffett (foto). Acest lucru l-a facut un administrator de fonduri din SUA, care din noiembrie 2008 si pana in prezent a reusit sa castige 182% mizand pe actiunile catorva companii cunoscute ca fiind lideri de piata, scrie Bloomberg.

Scott Moore a fondat Nuance Investments, un fond care investeste in doar 15-35 de actiuni. O asemenea concentrare a investitiilor aduce in general volatilitate sporita, insa Nuance Invesments a generat randamente de 182,5% in ultimii cinci ani, in comparatie cu cresterea de 114,9% a indicelui american S&P 500, si asta in conditiile unei volatilitati cu 10% mai scazuta.

Americanul spune ca planul sa de investitii se bazeaza in buna parte pe strategia lui Warren Buffett, aceea de a alege companii care sunt lideri in domeniile lor de activitate si de a le pastra in portofoliu o anumita perioada de timp.

“In general cumparam cand respectivele companii trec printr-un impas de moment. Este strategia clasica de value investing a lui Buffett, cu diferenta ca noi nu mentinem acele companii in portofoliu o eternitate. Incercam sa identificam companii care sunt numarul 1 sau 2 in sector apoi facem o analiza pentru a vedea daca au intr-adevar un avantaj competitiv sustenabil”, spune Moore.

In mai 2011 Moore a lansat un alt fond mutual (Nuance Concentrated Value) cu o strategie identica. Intre octombrie 1996 si septembrie 2008, Scot Moore a co-administrat American Century Equity Income Fund. In acea perioada fondul a inregistrat un randament cumulat de 215%, in vreme ce S&P 500 a urcat cu 107%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri