Certinvest urmeaza sa preia administrarea fondului KD Maximus de la KD Investments Romania, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va aproba transferul.

In urma acestui transfer, portofoliul de active administrate de Certinvest va spori cu aproape 29 de milioane lei.

Transferul urmeaza sa fie aprobat de catre ASF, o cerere in acest sens fiind depusa de catre KD Investments Romania. Transferul efectiv al fondului catre Certinvest va fi realizat in momentul autorizarii de catre ASF a SAI Certinvest SA ca noul administrator al fondului KD Maximus.

Fondul deschis de investitii KD Maximus a fost lansat in iulie 2004 si investeste preponderent in actiuni din Romania si Europa de Sud. La sfarsitul anului 2013, fondul KD Maximus avea active de aproape 29 milioane lei, atrase de la 724 de investitori.

„Acest transfer exprima increderea pe care o are Certinvest in potentialul pietei de asset management din Romania. De aproape 20 de ani, Certinvest creste organic, iar prin adaugarea KD Maximus la portofoliul curent de fonduri administrate, avem ocazia sa ne optimizam prezenta pe piata actiunilor. In urma transferului, Certinvest va depasi pragul de 200 de milioane de RON in administrare, prin intermediul celor 16 fonduri de investitii administrate, crescand proportia investitiilor in actiuni preponderent romanesti la aproximativ 25% din totalul activelor”, a declarat Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.

Fondul va functiona timp de inca 30 de zile, incepand cu data de 9 ianuarie 2014, conform regulilor de pana in prezent, investitorii avand posibilitatea de a se adresa KD Investments Romania sau distribuitorilor autorizati ai fondului pentru efectuarea de operatiuni. La expirarea acestor 30 de zile, Autoritatea de Supraveghere Financiara va suspenda emisiunea si rascumpararea titlurilor de participare, pana la autorizarea SAI Certinvest S.A. in calitate de administrator al fondului KD Maximus.

Certinvest a fost infiintat in 1994 si are in prezent in administrare active de aproximativ 43 milioane euro, distribuite in 15 fonduri de investitii, dintre care 9 deschise, fiecare dintre ele orientat cãtre alt tip de investitii. Dupa primele 11 luni ale anului trecut, Certinvest avea o cota de 0,93% din piata administratorilor de fonduri de investitii, ocupand locul 7 in clasamentul general (excluzand SIF-urile).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri