Licitatia prin care Nuclearelectrica (SNN) a incercat sa vanda joi energie de 63 milioane euro, echivalentul a 15,8% din productia companiei estimata pentru acest an, a fost anulata pentru ca nu au existat oferte de cumparare.

Operatorul singurei centrale nuclearelectrice din Romania a scos la vanzare, pe bursa de energie OPCOM, un pachet de 1,67 milioane MWh de electricitate, echivalentul a 15,8% din productia companiei estimata pentru acest an.

Nuclearelectrica estimeaza ca va produce 10,54 milioane MWh de energie in acest an, in scadere cu 1,3% fata de nivelul atins in 2013. Pentru pachetul de 1,67 milioane MWh de energie, compania a cerut 285,2 milioane de lei (62,9 milioane de euro).

Energia urma sa fie livrata in perioada 1 februarie 2014-31 decembrie 2015.

Productia de energie a Romaniei a fost anul trecut 58,5 TWh, astfel ca pachetul de energie scos la vanzare de Nuclearelectrica reprezinta 2,8% din total.

Nuclearelectrica administreaza centrala nuclearelectrica de la Cernavoda, singura din Romania. Cetrala functioneaza cu doua reactoare, care acopera aproximativ 28% din consumul de energie la nivel national.

Compania a vadut miercuri, tot pe OPCOM, Nuclearelectrica a vandut miercuri o cantitate de 213.800 MWh de energie pentru 36,62 milioane de lei (putin peste 8 milioane de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri