Directorul general al Complexului Energetic (CE) Oltenia, Laurentiu Ciurel, a declarat ca listarea la bursa a producatorului de electricitate, programata pentru iunie, poate fi intarziata doar de eventuala obligativitate de majorare a capitalului cu valoarea unor terenuri de sute de milioane de lei.

"Exista obligativitatea majorarii capitalului social. Consultantii au ridicat obiectia ca sunt multe terenuri care au fost aduse in companie prin decrete de expropriere. Terenurile trebuie reevaluate si trebuie sa majoreze capitalul social, asta ar putea duce la o schimbare a proportiilor actionarilor, dar nu semnificativa, ci cu 2-3 procente. Am vorbit cu Fondul Proprietatea despre o posibila actiune a lor in justitie. Acum nu avem motive sa spunem ca listarea se poate intarzia", a declarat Ciurel, citat de Mediafax.

El nu a precizat suprafata terenurilor, dar a spus ca valoarea lor este de "sute de milioane de lei".

De asemenea, Ciurel a mai spus ca producatorul de energie va trebui sa plateasca anual 32 milioane lei pentru taxa pe stalp, introdusa de Guvern anul trecut.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a afirmat ca respectarea calendarului listarilor la bursa a Hidroelectrica si a Complexului Energetic Oltenia, in luna iunie, "depinde de ce spun consultantii", dar ca deocamdata graficul este respectat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri