Fondul Proprietatea solicita Guvernului sa renunte la proiectul de constructie al reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, a caror constructie costa 6,5 miliarde de euro, deoarece proiectul nu poate fi finantat, chiar si in eventualitatea in care ar fi profitabil.

Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, considera ca nu exista niciun motiv pentru ca proiectele reactoarelor 3 si 4 de la cernavoda sa fie sistat.

“Nu exista niciun motiv pentru care Proiectul Unitatilor 3 si 4 ar trebui stopat. Daca discutam de finantare, Nuclearelectrica va participa in proiect cu activele existente, in principal constructiile civile existente pe amplasament, teren. Din acest punct de vedere, capitalizarea SNN nu are relevanta. Mai mult, utilizarea unor active existente care in prezent nu genereaza valoare si un flux de venituri suplimentare din operarea a doua noi reactoare, nu poate fi decat in beneficiul actionarilor SNN", a declarat Lulache.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri