Colaborarea dintre principalele institutii din piata de capital romaneasca este esentiala pentru dezvoltarea Bursei de Valori Bucuresti, considera Ludwik Sobolewki, CEO-ul BVB.

“Pentru dezvoltarea bursei nu avem nevoie de bani, de caramizi, avem nevoie doar de creiere si de cuvintele potrivite care pot schimba lumea. In Polonia ne-am dat seama ca piata de capital contribuie la cresterea economiei si la prosperitate si am facut tot posibilul pentru imbunatatirea conditiilor de piata. Sper ca acelasi lucru sa se intample si in Romania si sunt convins ca parteneriatul dintre BVB, BNR, ASF si Guvern va aduce rezultate”, a declarat Ludwik Sobolewki, in cadrul unei conferinte organizata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF) si Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Reprezentantii BVB, ASF si ai BNR au realizat o lista care cuprinde opt bariere ce impiedica dezvoltarea bursei locale.

“Raportul realizat nu este nici biblic, nici exhaustiv, dar este un punct de plecare. Daca vom elimina aceste bariere vom face pasi importanti pentru dezvoltarea pietei si vom vedea din nou brokeri care aduc in piata companii private. Avem in fata o oportunitate magnifica pentru aceasta tara in care traim; piata de capital romaneasca va fi intr-o zi precum Polonia si mai apoi ca Austria”, spune Ludwik Sobolewki.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri