SIF Banat-Crisana (SIF1) a cumparat in sedinta bursiera de joi un pachet reprezentand 5% din actiunile SIF Muntenia (SIF4), pentru care a platit 38,7 milioane lei (8,5 milioane euro), la un pret cu 6,67% peste ultima cotatie de miercuri a titlurilor SIF Muntenia.

Pachetul de actiuni SIF Muntenia a fost tranzactionat in intervalul 17:06 - 17:07, la un pret cu 8,47% peste cotatia de la momentul respectiv din piata principala (0,885 lei) si, totodata, cu 6,67% peste inchiderea sedintei anterioare (0,9 lei), scrie Mediafax.

Tranzactia a venit la doua saptamani dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a permis SIF-urilor sa cumpere actiuni intre ele. Actiunile SIF Muntenia au fost cumparate prin intermediul casei de brokeraj Swiss Capital, potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Raportat la pretul din deal-uri, SIF Muntenia este evaluata la 774,7 milioane lei (171,2 milioane euro).

Unii brokeri au spus inca de joi ca actiunile SIF Muntenia ar putea sa fi fost cumparate de SIF Banat-Crisana, care deja controleaza Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Cu jumatate de ora inaintea deal-urilor cu actiunile SIF Muntenia, pe bursa au fost realizate patru deal-uri cu 4,31% din actiunile SIF Moldova (SIF2), pentru 32,5 milioane lei (7,2 milioane euro).

Brokerii cred ca si aceste actiuni au fost cumparate de SIF Banat-Crisana, insa pana la ora transmiterii acestei stiri niciun investitor nu a anuntat achizitia pachetului de titluri.

SIF Moldova si-a exprimat inca de anul trecut interesul sa imparta cu SIF Banat-Crisana controlul Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

Dupa anuntarea achizitiei pachetului de 5% din actiunile SIF Muntenia de catre SIF Banat-Crisana, actiunile SIF Muntenia au urcat pe bursa cu 3,74%, la 0,916 lei. La acest pret, capitalizarea bursiera a SIF Muntenia este de 739,2 milioane lei (163,4 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri