SSIF Broker Cluj (BRK), singura companie de brokeraj romaneasca listata pe bursa, vrea sa isi mareasca echipa de vanzari din Bucuresti recrutand in special studenti din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).

Miscarea vine in conditiile in care casa de brokeraj a lansat un program educational (Academia Broker) prin intermediul caruia vrea sa aduca in atentia publicului larg notiuni despre piata de capital si investitia la bursa.

"In prezent avem o echipa de 10 oameni in Bucuresti, insa acestia sunt traderi si analisti. Vrem sa mai adaugam 10 oameni de vanzari, indiferent ca au deja experienta, sau ca sunt studenti ASE dispusi sa lucreze. Mizam pe o recrutare de studenti mai agresiva pentru ca vreau sa coboram din turnul acesta de fildes in care bursa reprezinta doar un segment dedicat cunoscatorilor", spune Grigore Chis, directorul general al Broker Cluj.

Casa de brokeraj vrea sa demareze si un program de internship prin intermediul caruia costurile primilor trei ani de studii ai studentilor participanti sa fie acoperite de BRK. De asemenea, studentii alesi vor face saptamanal o zi de practica in cadrul Broker Cluj.

Primul eveniment din programul educational Academia Broker s-a desfasurat luni, in sediul ASE. Oficialii Broker si ai Bursei de Valori Bucuresti au incercat sa explice in fata unei sali pline de studenti, majoritatea aflati in primul an de studii, ce inseamna sa fii broker, investitor, dar si cum este sa treci prin perioade in care cotatiile actiunilor se prabusesc.

"Sper ca la un moment dat sa ajungem aproape de o gandire precum cea din vest: parintii sa investeasca in fiecare luna 100 de dolari, astfel incat atunci cand copii fac 18 ani sa le poata plati fara probleme niste studii de calitate. Ma astept ca cel putin 10% din cei care participa la acest roadshow sa fie in timp mai apropiati de bursa, fie ca investitor, fie ca broker sau specialist in piata de capital", a declarat Grigore Chis.

Evenimentul ogranizat de Broker Cluj a reprezentat primul contact cu piata de capital romaneasca pentru multi dintre studentii prezenti.

"Pana astazi nu stiam absolut nimic despre bursa. Sunt studenta in anul I la Finante insa nu am avut cursuri despre piata de capital. Am venit la recomandarea unui profesor. Daca ar fi sa aleg intre o cariera de bancher si broker, acum, dupa ce am vazut prezentarile, probabil as merge spre cea de broker pentru ca pare o piata mai interesanta", a mentionat Alina M., una dintre studentele prezente la evenimentul SSIF Broker.

Piata de brokeraj romaneasca a suferit insa puternic dupa anul de boom 2007, majoritatea firmelor operand concedieri masive si alegand sa isi inchida o buna parte din sediile secundare. De asemenea, numarul firmelor de brokeraj din piata a scazut de la 76 in 2007, la 42 in prezent, printre numele mari care s-au retras aflandu-se UniCredit CAIB si ING.

Broker Cluj a ocupat locul 5 in topul brokerilor pe anul 2013, cu o valoare a tranzactiilor intermediate de 2,1 mld. lei. Casa de brokeraj a avut anul trecut circa 3.800 de clienti care au facut cel putin o tranzactie, dintr-un total de 10.500 conturi deschise. Dintre cei 3.800, rulajul primilor 600 de investitori a reprezentat 80% din volumul total intermediat de Broker Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri