Atributiile presedintelui ASF Dan Rusanu vor fi preluate de catre Daniel Daianu (foto), prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Finaciara.

Anuntul a fost facut de ASF la scurt timp dupa ce Dan Rusanu a fost retinut de catre DNA pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor in dosarul Carpatica. Procurorii anticoruptie vor cere Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva pentru 30 de zile.

ASF nu a vrut sa comenteze arestarea lui Dan Rusanu.

„Autoritatea de Supraveghere Financiara a luat act de decizia DNA de retinere a domnului Dan Radu Rusanu, Presedinte ASF. Precizam ca nu interpretam si nu comentam in vreun fel decizia DNA, institutie a statului roman care are datoria sa isi indeplineasca atributiile integral. Vom reveni cu precizari dupa expirarea termenului de retinere de 24 de ore”, se mentioneaza intr-un comunicat al ASF.

Saptamana trecuta, procurorii DNA au inceput urmarirea penala a lui Dan Radu Rusanu, in dosarul "Carpatica", pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, fiind suspectat ca a intocmit si a avizat proiectul OUG privind ASF si ar fi acceptat "protejarea frauduloasa" a intereselor SC Carpatica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri