Listarea Complexului Energetic Oltenia la bursa ar putea avea loc dupa termenul stabilit cu FMI, luna iunie, intrucat evaluarea rezervelor de carbune va dura cel putin pana la jumatatea anului, potrivit directorului general al companiei, Laurentiu Ciurel.

"Suntem in grafic cu tot ce priveste listarea la bursa. A fost o singura problema, anume ca brokerul ne-a cerut evaluarea rezervelor de carbune. Unele rezerve sunt secrete sau confidentiale. (...) Asta ar putea duce al prelungirea perioadei, sa nu ne mai listam in iunie", a declarat, citat de Mediafax.

In perspectiva listarii la bursa, compania va fi reorganizata, astfel ca unii angajati isi vor pierde locurile de munca, iar o parte din active vor fi transferate.

"Avem excedent de capacitate de productie miniera pe care nu avem unde sa il folosim, deci trebuie sa mergem undeva intr-o zona de comercializare a carbunelui. Am discutat cu Fondul Proprietatea, sper ca vom trata impreuna corect acest obiectiv, consecinta fiind o atractivitate mai mare a Complexului la privatizare. O sa scada numarul angajatilor prin transferul de active, vom debloca o parte din arieratele pe relatia cu alte societati", a declarat Gabriel Dumitrascu, seful directiei de privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie.

Compania a fost infiintata in 2012 prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia cu complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova.

Complexul Energetic Oltenia are 13 grupuri energetice, care cumuleaza o capacitate instalata de 3.900 MW. Complexul energetic poate produce anual peste 34 milioane tone lignit din 15 perimetre miniere de suprafata si trei perimetre subterane.

Statul detine, prin Departamentul pentru Energie, 77% din actiunile Complexului Energetic Oltenia, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 21,5%.

Acordul cu FMI prevede lansarea unor oferte publice initiale, la finele lunii iunie, pentru 15% din actiunile statului la Complexul Energetic Oltenia si Hidroelectrica.

Listarea Hidroelectrica va fi insa amanata, cel mai probabil, intrucat compania a reintrat in insolventa, dupa o decizie adoptata marti de Curea de Apel Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri