Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) obliga SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana sa lanseze o oferta de preluare la producatorul farmaceutic Biofarm (BIO), considerand ca cele doua societati de investitii financiare actioneaza concertat, informeaza Mediafax.

Decizia autoritatii vine in contextul in care SIF Banat-Crisana detine 50,01% din capitalul SAI Muntenia si 4,99% din capitalul SIF Muntenia. SIF Muntenia este administrata de SAI Muntenia.

Potrivit celor mai recente raportari, SIF Banat-Crisana are un pachet de 21,3% din capitalul fimeri farmaceutice, iar SIF Muntenia un pachet de 32,98%, astfel ca societatile de investitii financiare detin peste 33% din actiunile Biofarm, pragul la care legislatia pietei de capital impune lansarea unei oferte de preluare pentru titlurile detinute de ceilalti actionari.

Potrivit deciziei emise marti de ASF, oferta va trebui initiata in cel mult 15 zile.

Vanzarile producatorului farmaceutic au crescut cu 12% anul trecut, la 117,57 milioane lei (26,6 milioane euro), iar profitul a urcat cu 21,7%, la 25,61 milioane lei (5,8 milioane euro).

In actionariatului Biofarm se regaseste si SIF Moldova, cu 13,81% din actiuni.

Actiunile Biofarm au crescut semnificativ miercuri dimineata, dupa anuntul ASF, cel mai recent schimb fiind realizat la un pret de 0,3035 lei pe actiune, cu 11,58% peste referinta.

La aceasta cotatie, capitalizare Biofarm urca la 332,29 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri