Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis ca SIF Moldova (SIF2) nu poate cumpara pachetul de actiuni SAI Muntenia vizat, reprezentand 49,96% din capitalul social, intrucat statutul SIF 2 interzice detinerea de participatii la societati de administrare de investitii.

"In conformitate cu Hotararea adoptata in sedinta din data de 11.03.2014, solicitarea dv (...) poate fi solutionata ulterior eliminarii prevederilor 14 alin.(1) din actul constitutiv al SIF, situatie care este de competenta AGEA a SIF", potrivit deciziei ASF, citata de Mediafax.

Potrivit articolului mentionat, societatea, membrii Consiliului Administratie si ai conducerii executive, inclusiv persoanele implicate, nu pot detine actiuni ale unei/unor alte societati de admiinstrare de investitii.

SIF Moldova vrea sa imparta cu SIF Banat-Crisana (SIF1) controlul asupra SIF Muntenia (SIF4), prin achizitia unui pachet de 49,96% din actiunile Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia.

"In raport cu pozitia ASF, precizam ca SIF Moldova isi mentine punctele de vedere comunicate anterior catre autoritate, sustinute si de opinii juridice independente, in sentul inexistentie in speta a incompatibilitatii prevazute la art.14 alin. (1) din actul constitutiv al SIF Moldova", se arata intr-un raport transmis de SIF Moldova Bursei de Valori Bucuresti.

Conducerea SIF Moldova aprecieaza ca "exista posibilitatea ca decizia ASF sa creeze premisele unui tratament discriminatoriu intre entitati similare supravegheate de ASF (AOPC-uri) cu un potential impact negativ asupra performantei SIF Moldova si implicit asupra interesului propriilor actionari".

Administratorii SIF Moldova vor prezenta situatia in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, convocata pentru 14 aprilie.

SIF Banat-Crisana a achitat anul trecut 8,2 milioane lei (1,8 milioane euro) pentru 50,01% din actiunile Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia (SIF4), plus o componenta variabila in functie de evolutia activului net, iar plata pentru celelalte titluri depinde de evolutia activului SIF Muntenia.

La jumatatea lunii februarie 2013, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au surprins piata anuntand intentia societatii din Arad de a cumpara Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat atunci in conflict cu Consiliul Reprezentantilor Actionarilor societatii ales in luna iulie a anului 2012. Tranzactia a primit, ulterior, aprobarile necesare de la Consiliul Concurentei si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri