Omul de afaceri Gheorghe Iaciu a vandut marti un pachet de 4,99% din titlurile SIF Muntenia (SIF4), pentru 42,31 milioane lei (9,4 milioane euro), iar Adrian Andrici a cedat un pachet de 1,83%, pentru care a incasat 15,54 milioane lei (3,45 milioane euro).

In ultimele ore ale sedintei de marti au fost vandute pachete reprezentand 7,86% din actiunile SIF Muntenia (66,5 milioane lei), prin sase deal-uri realizate in decurs de un minut si la un pret cu 14,63% peste ultima cotatie de luni din piata principala.

Cei doi oameni de afaceri au vandut actiunile la un pret de 1,05 lei/titlu, scrie Mediafax.

Raportat la pretul la care au fost realizate deal-urile, SIF Muntenia este evaluata la 847,4 milioane lei (188 milioane euro).

In functie de cotatia de la inchiderea de marti, de 0,908 lei, capitalizarea bursiera a companiei este de 732,78 milioane lei (162,8 milioane euro).

Administratorul activelor SIF Muntenia, SAI Muntenia Invest, este controlat de SIF Banat-Crisana (SIF1), care detine 74,98% din actiuni. In luna februarie, SIF Banat-Crisana si-a intarit pozitia la SIF Muntenia dupa ce a cumparat 4,99% din actiunile societatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri