Rompetrol Well Services (PTR) propune actionarilor dividende in valoare cumulata de 8,3 milioane lei, cu 3,4% peste cele distribuite anul trecut si, totodata, reprezentand 30% din profitul net preliminat inregistrat in 2013, de aproape 27,6 milioane lei, informeaza Mediafax.

Astfel, actionarii ar urma sa incaseze un dividend brut de 0,03 lei/actiune, fata de cel de 0,029 lei/actiune distribuit anul trecut de companie. Raportat la pretul la care actiunile Rompetrol Well Services au incheiat sedinta bursiera de luni, de 0,496 lei, randamentul dividendului brut este de 6%.

Compania a distribuit anul trecut dividende in valoare cumulata de putin peste 8 milioane lei, reprezentand 37% din profitul net consemnat in 2012, de 22 milioane lei. Profitul net preliminat anuntat de Rompetrol Well Services in februarie a fost de aproape 27,6 milioane lei, cu 25% peste castigul net consemnat in 2012.

Propunerea de dividend va fi dezbatuta de actionari intr-o AGA programata pentru 28 aprilie, potrivit unui convocator transmis, marti, de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In aceeasi AGA, va fi dezbatut bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an si va fi ales un nou Consiliu de Administratie, avand in vedere ca mandatele actualilor administratori ajung la final.

Rompetrol Well Services este divizia de servicii petroliere la sonda a grupului Rompetrol, controlat de compania de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan.

Raportat la ultimul pret de luni al actiunilor Rompetrol Well Services, compania are o capitalizare bursiera de aproape 138 milioane lei (30,8 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri