SIF Moldova a renuntat la intentia de a prelua aproape jumatate din actiunile administratorului SIF Muntenia, Muntenia Investi, controlat de SIF Banat-Crisana, dupa ce ASF a aratat in luna martie ca anterior preluarii trebuie eliminata o prevedere din statutul SIF Moldova, informeaza Mediafax.

"Partile au convenit incetarea contractului de cesiune de drepturi si obligatii incheiat la data de 23.08.2013 (...) Partile declara ca acest contract nu a produs si nu produce efectele juridice avute in vedere de parti la incheierea contractului si convin in mod expres ca acesta se desfiinteaza cu efect retroactiv, fiind considerat ca nu a fost incheiat niciodata", se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de SIF Moldova (SIF2) Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

SIF Moldova arata ca decizia a fost luata dupa ce ASF a stabilit ca preluarea pachetului de actiuni Muntenia Invest "poate fi solutionata doar ulterior eliminarii prevederilor art. 14 alin. (1) din actul constitutiv al SIF Moldova". Articolul prevede ca societatea, membrii Consiliului de Administratie si directorii nu pot detine actiuni la alte societati de administrare a investitiilor, iar pentru modificarea statutului este necesara intrunirea unei adunari generale extraordinare a actionarilor, care necesita un cvorum ridicat, de minim 50% din actiuni.

SIF Moldova a anuntat in luna august a anului trecut ca vrea sa cumpere 49,96% din actiunile Muntenia Invest, in conditii similare de pret la care SIF Banat-Crisana (SIF1) cumpara titlurile de la Grupul Financiar Muntenia, fostul proprietar al Muntenia Invest. SIF Moldova a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiara si Consiliul Concurentei cu privire la intentia de a dobandi o participatie calificata la SAI Muntenia Invest.

"Contractul mentionat a fost incheiat sub conditia suspensiva a aprobarii prealabile a tranzactiei de catre ASF, contractul urmand sa intre in vigoare si sa-si produca efectele dupa implinirea acestei conditii suspensive", se mai arata in comunicatul transmis miercuri de SIF Moldova.

SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia (SIF4) au surprins piata in luna februarie a anului trecut anuntand intentia societatii din Arad de a cumpara Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat atunci in conflict cu Consiliul Reprezentantilor Actionarilor societatii ales in luna iulie a anului 2012. Tranzactia a primit ulterior aprobarile necesare de la Consiliul Concurentei si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

SIF Banat-Crisana detine in prezent aproape 75% din actiunile Muntenia Invest. SIF Banat-Crisana si-a intarit in februarie controlul la SIF Muntenia, cumparand un pachet de actiuni reprezentand 4,99% din titlurile companiei. Totodata, SIF Muntenia a cumparat 2,04% din actiunile SIF Banat-Crisana.

Actiunile SIF Moldova au incheiat sedinta bursiera de miercuri in crestere cu 0,72%, la 1,259 lei. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 653,5 milioane lei (146,4 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri