AGA SIF Banat-Crisana (SIF1) a aprobat propunerea CA de pastrare a profitului de anul trecut la dispozitia companiei, l-a confirmat in CA pe El Lakis Najib, anterior administrator provizoriu, si a aprobat bugetul pentru acest an, care prevede un castig de 80,2 milioane lei, apropiat de cel din 2013, informeaza Mediafax.

Astfel, 2014 este al doilea an consecutiv in care SIF Banat-Crisana nu distribuie dividende. La Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) au fost prezenti actionari care detin cumulat 20,87% din titlurile SIF Banat-Crisana, potrivit unui comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an, SIF Banat-Crisana ar urma sa obtina un profit net de 80,2 milioane lei, foarte apropiat de castigul de anul trecut, de 80,1 milioane lei. Veniturile sunt anticipate sa scada cu 8,7%, la 129,7 milioane lei, iar cheltuielile ar urma sa coboare cu 28,4%, la 36,6 milioane lei. Compania a consemnat anul trecut venituri de 142,1 milioane lei, cu 10,7% sub cele din 2012, si cheltuieli de 51,1 milioane lei, in scadere cu aproape 21% fata de exercitiul financiar anterior.

AGA a aprobat si mentinerea remuneratiei lunare a membrilor Consiliului de Administratie, de 7.150 lei brut, precum si limitele generale ale tuturor remuneratiilor suplimentare ale administratorilor, la 0,3% din activul net mediu anual, si a limitelor pentru directori la 0,1% din activul net mediu anual.

"Limitele generale propuse aprobarii adunarii generale reprezinta plafoane maximale si nu sume ce urmeaza sa fie efectiv platite", se arata intr-un material prezentat actionarilor pentru AGA.

Totodata, AGA l-a confirmat membru CA pe presedintele Consiliului de Administratie al Romenergo, cetateanul libanez El Lakis Najib. Acesta a fost numit provizoriu in CA al SIF Banat-Crisana la finalul lunii iulie pe un loc ramas vacant dupa o AGA din aprilie 2013, cand au fost ocupate sase din cele sapte locuri din consiliu.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a stabilit in urma cu o luna ca Dragos Bilteanu, presedinte CA si director general al SIF Banat-Crisana, El Lakis Najib si companiile Romenergo, Smalling si Gardner (inregistrate in Cipru) actioneaza concertat si detin 11,72% din actiunile SIF si ii obliga sa vanda 6,72% din titluri. Actiunile SIF Banat-Crisana au fost oprite de la tranzactionare in prima parte a sedintei bursiere de marti, pentru intrunirea AGA, si au revenit la tranzactionare la ora 12:40.

Pretul acestor titluri a crescut cu 1,9%, la 1,09 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 598,2 milioane lei (133,8 milioane euro). Actiunile SIF Banat-Crisana sunt la un pret cu 62% mai mic fata de valoarea unitara a activului net pe actiune de la finalul lunii februarie, de 2,8782 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri