Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI) va interveni pentru despagubirea clientilor firmei de brokeraj Harinvest, ca urmare a sentintei Tribunalului Valcea, din data de 26 martie 2014, care a admis cererea pentru deschiderea procedurii de insolventa, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Fondul de Compensare a Investitorilor ii va despagubi pe clientii Harinvest in limita unui plafon maxim de 20.000 de euro.

ASF a adus la cunostinta termenele stabilite de catre instanta, in cadrul procedurii de insolventa, pe care investitorii trebuie sa le urmareasca in vederea obtinerii despagubirilor:

  • termenul pentru depunerea creantelor: 12 mai 2014;
  • termenul limita pentru fixarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar al creantelor: 3 iunie 2014;
  • termenul limita pentru afisarea tabelului definitiv al creantelor: 19 iunie 2014;
  • sedinta adunarii creditorilor a fost fixata de catre administratorul judiciar pentru data de 16 iunie 2014;
  • noul termen de fond este 18 iunie 2014.

“Precizam ca este necesar ca toti clientii Harinvest, care se considera prejudiciati de catre societate, sa se inscrie la masa credala pana la data de 12 mai 2014. FCI va lua in considerare doar cererile de compensare a investitorilor care au depus declaratii de creanta si care au fost inregistrate in tabelul definitiv al creantelor”, se mentioneaza in raportul ASF.

Pasii care trebuie urmati de catre pagubitii Harinvest pot fi consultati accesand link-ul AICI. In prezent nu este foarte clara data la care pagubitii Harinvest vor fi despagubiti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri