Vanzarea celor celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul Hidroelectrica, precum si procesul de listare la Bursa de Valori Bucuresti a producatorului de energie vor fi coordonate de catre Stefan Frangulea, fost director in cadrul BCR, angajat recent de administratorul judiciar al companiei

Stefan Alexandru Frangulea conduce incepand de luni Departamentului Strategie si Cooperare Internationala al Hidroelectrica, fiind numit in functie in urma procesului de recrutare derulat in 2013 de firma Pedersen&Partners, informeaza Mediafax. Stefan Frangulea va coordona procesul de vanzare a celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul societatii, va gestiona relatia cu actionarii si investitorii si va implementa strategia de privatizare a Hidroelectrica prin vanzarea pe Bursa de la Londra si Bucuresti a unui pachet de 15% din capitalul social al companiei.

Stefan Frangulea a absolvit in anul 2000 Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE Bucuresti, a fost bursier Erasmus in Franta si are un master in piete financiare si valutare. A absolvit si doua MBA-uri, unul la International Executive Development Centre, Slovenia, 2006 si altul la Vienna University of Economics and Business Administration, Austria, 2008.

In perioada 2000 - 2002, Frangulea a lucrat la Citibank Romania, iar intre 2002 si 2004 a fost angajat la Raiffeisen Bank. Intre 2004 - 2007 a ocupat pozitia de sef de departament Sector Public din cadrul Directiei Clienti Mari si Finantari Structurale a HVB Tiriac Bank. Din 2007 pana in 2008 a ocupat pozitia de vicepresedinte la General Electric, International Romanian Branch, pentru ca din 2009 pana in 2011 sa coordoneze trezoreria institutiilor non-bancare in cadrul GE Money (care a fost integrat in Garanti Grup in 2010).

Din 2011 pana in 2013, Frangulea a fost seful departamentului Sector Public - Retea Corporate la BCR, iar din 2013 pana in prezent, director la Directia Managementul Vanzarilor la BCR Pensii.

"Listarea Hidroelectrica la Bursa de la Bucuresti si eventual de la Londra va genera o infuzie de capital de 300 - 500 milioane de euro, bani ce vor fi alocati in retehnologizarea centralelor de mare putere si finalizarea investitiilor in capacitati noi de producere a energiei electrice", a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Compania de stat Hidroelectrica a reintrat in insolventa in luna februarie, dupa ce a trecut printr-o astfel de procedura in perioada iunie 2010-iunie 2013. Hidroelectrica are o capacitate de productie instalata de 6.400 MW, reprezentand circa o treime din totalul unitatilor de productie din Romania, si asigura anual circa 30% din necesarul de electricitate.

Capitalul social al Hidroelectrica este detinut de stat (80,05% din actiuni) si Fondul Proprietatea (19,95%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri