Compania americana Franklin Templeton a obtinut prelungirea cu doi ani a mandatului de administrator al Fondul Proprietatea (FP), actionarii aproband decizia intr-o AGA desfasurata luni. Administratorii au doua obiective de performante impuse de actionari, insa mandatul Templeton nu depinde direct de indeplinirea acestora.

Comisionul de administrare al Fondului a fost totodata marit de la 0,479%, la 0,6% din capitalizarea FP, iar Templeton va incasa si un comision suplimentar de 2% din distributiile pe care le va face catre actionari, cu exceptia dividendelor, pana la 31 octombrie 2015, si de 1% din distributiile facute dupa 1 noiembrie 2015.

Fondul Proprietatea avea vineri o capitalizare de 11,1 mld. lei, raportat la aceasta valoare Templeton urmand sa obtina un comision anual de administrare de 66,6 mil. lei.

Actionarii FP au impus doua criterii de performante pe care Franklin Templeton trebuie sa le vizeze in urmatorii doi ani. Astfel, discountul intre pretul actiunilor Fondul Proprietatea si activul net pe actiune trebuie sa fie egal sau mai mic de 15% in cel putin doua treimi din sedintele de tranzactionare in perioada de raportare. Totodata, activul net ajustat trebuie sa urce in fiecare dintre cei doi ani de mandat. Obiectivele au fost cerute de catre fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare actionar al FP, cu o detinere de 17% din actiuni.

"Discountul de 15% despre care vorbim nu este o conditie, ci este un obiectiv pe care trebuie sa il urmarim. Din perspectiva noastra, niciun administrator de fond nu s-ar angaja sa garanteze ca poate obtine acest lucru, pentru ca nu totul este sub controlul nostru", a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Emerging Markets.

In AGA de luni, actionarii FP au aprobat toate punctele de pe ordinea de zi, in afara de prelungirea mandatului Franklin Templeton cele mai important aspecte vizand distribuirea sumei de 0,05 lei/actiune din scaderea capitalului social si listarea secundara a Fondului pe Bursa din Londra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri