Administratorul de investitii Certinvest a prelungit cu un an, pana la 30 aprilie 2015, perioada in care investitorii pot subscrie sau vinde unitati in fondurile pe indici (Certinvest BET Index, Certinvest XT Index, si Certinvest BET-Fi Index) fara niciun comision, potrivit unui anunt al companiei.

Promotia intrase in vigoare in 7 noiembrie 2013 si ar fi trebuit sa se incheie pe 30 aprilie 2014.

Pe fondul rezultatelor bune ale acestei promotii si interesului manifestat de investitori pentru fondurile de investitii ce replica indicii, in aceasta perioada, societatea de administrare spune ca a decis sa prelungeasca facilitatea cu inca un an.

“Cand am lansat initial aceasta promotie, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, am vrut sa testam apetitul investitorilor pentru investitiile legate de bursa. Sfarsitul de an s-a dovedit a fi foarte bun pe bursa, randamentele in ultimele doua luni ale anului ajungand la aproape 14% (13.92% a inregistrat fondul Certinvest BET-FI Index in ultimele 2 luni ale anului 2013), iar investitorii ne-au demonstrat ca sunt dispusi sa isi asume riscul investitiei in actiuni, in conditiile in care au libertatea de a se transfera fara comisioane din instrumente cu expunere pe bursa catre instrumente cu venit fix. De altfel, pe segmentul de retail, media lunara a intrarilor nete (adeziuni minus rascumparari) in fondurile de indice administrate de Certinvest a crescut in perioada promotiei cu 382%.

De aceea, am hotarat sa le oferim investitorilor in continuare aceasta facilitate, anticipand ca interesul va ramane ridicat, mai ales in asteptarea listarilor companiilor energetice cu capital majoritar de stat.”, spune Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest

In mod normal, comisioanele de subscriere in cele 3 fonduri din promotie variaza in functie de suma investita si canalul ales pentru investitie (0 – 1%), in timp ce comisioanele de rascumparare variaza in functie de perioada de detinere a unitatilor de fond rascumparate (0 – 5%), Pana pe 30 aprilie 2015, aceste comisioane de subscriere si de rascumparare vor fi zero.

Certinvest ocupa la sfarsitul primului trimestru locul 7 in topul celor mai mari administratori romani de fonduri mutuale, avand active sub administrare in valoare de 222 mil. lei.

Cititi si Cati bani au adus investitorilor cele mai performante fonduri de investitii romanesti in primul trimestru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri