Compania de stat Hidroelectrica, aflata in insolventa, a bugetat pentru acest an investitii de 377 milioane de lei (85 milioane de euro), in special in retehnologizari si in proiecte "istorice", informeaza Mediafax.

Compania va asigura din fonduri proprii 300 milioane lei, iar diferenta va fi acoperita din imprunuturi de la banci, potrivit unui raport al administratorului judiciar al Hidroelectrica. Din total, 132,4 milioane lei sunt destinate retehnologizarilor si 146,8 milioane lei lucrarilor "istorice".

Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie si administrator special al Hidroelectrica, spunea in februarie ca producatorul de electricitate est nevoit sa investeasca 700 milioane de lei pentru lucrari hidrotehnice care ar duce la productia unei cantitati infime de energie, pe langa investitii anterioare de alte 800 milioane de lei in acest obiective.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, declara in urma cu doua saptamani ca le-a sugerat administratorilor societatii de stat sa fie mai ambitiosi pe partea de investitii si sa trateze cu mult respect institutiile bancare, pentru ca Hidroelectrica nu a intrat in insolventa din cauza bancilor.

Hidroelectrica a fost in insolventa intre iunie 2012 si iunie 2013, iar in februarie a reintrat in insolventa. Statul, actionarul majoritar al companiei, spera sa scoata compania din insolventa pana la sfarsitul anului in curs.

Potrivit raportului, compania a inregistrat in primele doua luni din acest an o cifra de afaceri de 434 milioane lei, in crestere cu 9,6% fata de 396 milioane lei in intervalul ianuarie-februarie 2013.Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri