Producatorul de ulei vegetal Argus Constanta (UARG) a incheiat primul trimestru cu o cifra de afaceri de 27,2 milioane lei (6 milioane euro), aproape dublu fata de nivelul din perioada similara a anului trecut, cand compania a vandut doar din stoc.

In primele trei luni ale anului trecut, Argus a consemnat o cifra de afaceri de 14,1 milioane lei. "Pozitia financiara in primul trimestru (...) s-a imbunatatit considerabil (fata de nivelul din primul trimestru al anului trecut - n.r.) datorita faptului ca societatea a reusit sa acceseze finantari pentru achizitia materiei prime necesare pentru desfasurarea activitatii in conditii de continuitate, fapt materializat prin cresterea vanzarilor", se arata intr-un comunicat transmis de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Argus a inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi de 111.000 de lei, cu mult mai mici decat cele de 4,5 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.

"Primul semestru al anului 2013 a fost marcat de lipsa finantarii pentru achizitia semintei de floarea soarelui din recolta 2012 din cauza riscului reputational al unora dintre actionarii societatii", se arata in raportul anual al Argus.

In luna iunie a anului trecut, SIF Oltenia si fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity au cumparat 46,4% din actiunile Argus detinute indirect de omul de afaceri Catalin Chelu.

In urma transferului de actiuni compania a reusit sa acceseze credite pentru achizitia de materie prima suficienta, se mentioneaza in raportul Argus. Compania mizeaza in acest an pe venituri de 191,7 milioane lei, in crestere cu 34% fata de anul trecut, si pe un profit brut de 5,9 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari in luna aprilie.

Conform celor mai recente raportari, la finalul anului trecut, SIF Oltenia (SIF5) detinea 55,9% din actiunile Argus, iar fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity are 29,62% din titluri.

Fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief este controlat de BCR, iar o parte din titluri sunt in posesia presedintelui Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru. Erste, proprietarul BCR, si Pogonaru sunt si printre mai mari actionari ai SIF Oltenia. Actiunile Argus au scazut in sedinta bursiera de marti cu 5,79%, la 2,26 lei. La acasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 80,8 milioane lei (18,2 milioane euro).

Vrei sa gasesti alternative pentru economiile tale? Ai intampinat probleme atunci cand ai vrut sa investesti intr-un fond mutual sau direct pe bursa? Vrei sa stii mai multe despre piata de capital romaneasca? Inscrie-te la Forumul Pietei de Capital, conferinta organizata de wall-street.ro marti, 13 mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri