SIF Transilvania (SIF3) a incheiat primul trimestru cu venituri de doar 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro), mult sub cele obtinute in aceeasi perioada a anului trecut, intrucat a redus semnificativ vanzarea de titluri din portofoliu, la doar 2,8 milioane lei, scrie Mediafax.

In primele trei luni ale anului trecut, compania a consemnat venituri totale de 35,3 milioane lei, in conditiile unor incasari de 33 milioane lei din vanzarea de titluri din portofoliu. Cheltuielile din primul trimestru din acest an au insumat aproape 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro), fata de 29,4 milioane lei in aceeasi perioada a exercitiului financiar anterior, reiese din informatiile transmise vineri de SIF Transilvania Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Scaderea vizibila a costurilor a fost determinata de reducerea tranzactiilor cu participatii din portofoliu. Anul trecut, compania a consemnat cheltuieli de 24,8 milioane lei pentru tranzactiile realizate, in timp ce in acest an costurile pe acest segment au fost de doar 438.000 de lei.

Cea mai mare parte a cheltuielilor din primele trei luni din acest an a fost reprezentata de costurile cu personalul, care au urcat de la 2,6 milioane lei, la 2,9 milioane lei. SIF Transilvania a incheiat primul trimestru cu pierderi de 367.000 de lei, de la un profit de 5,2 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania avea la sfarsitul lunii martie un activ net de 1,044 miliarde lei, cu 3% sub cel de la sfarsitul anului trecut, de 1,077 miliarde lei. Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de AGA, SIF Transilvania mizeaza in acest an pe un profit de 50,8 milioane lei, de 3,7 ori sub castigul de anul trecut, ca urmare a incetinirii vanzarii de participatii din portofoliu si a cresterii costurilor suportate odata cu vanzarea unor active. Compania a consemnat anul trecut un profit de 189,6 milioane lei, cu 11% sub recordul din 2012, de 212,2 milioane lei.

Pentru acest an, societatea de investitii financiare estimeaza ca va obtine 185 milioane lei din vanzarea de participatii din portofoliu, aproape la jumatatea incasarilor de anul trecut, de 327 milioane lei. Cei mai multi bani, 125 milioane lei, ar urma sa fie obtinuti in ultimele trei luni ale anului.

Vanzarea unor participatii va afecta vizibil costurile, sefii SIF Transilvania anticipand cheltuieli de 120,7 milioane lei aferente vanzarii de active, cu 27% peste costurile din 2013, de 95,4 milioane lei.

Intr-o AGA derulata la finalul lunii aprilie a fost aprobata dublarea capitalului social, de la 109,2 milioane lei la 218,4 milioane lei, prin capitalizarea unor rezerve de 109,2 milioane lei constituite din profitul inregistrat anul trecut.

La finalul primului trimestru, 7,01 milioanee de persoane fizice romane detineau 76% din actiunile SIF Transilvania, iar 384 de investitorii persoane juridice inregistrati in Romania aveau 16,19% din titluri. Diferenta de 7,81% din actiuni era la 2.110 actionari persoane fizice straine (1,76%) si la 54 de investitori persoane juridice din afara Romaniei (6,05%).

Actiunile SIF Transilvania au scazut cu 0,65%, la 0,535 lei, in prima parte a sedintei bursiere de vineri, iar la aceasta cotatie compania are o capitalizare bursiera de 584,3 milioane lei (131,8 milioane euro).

Titlurile SIF Transilvania sunt tranzactionate la o diferenta de 44% fata de valoarea activului net pe actiune de la finalul lunii martie, de 0,9567 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri