Listarea secundara la Londra reprezinta unul dintre proiectele importante pentru Fondul Proprietatea (FP) la care lucram, dar si pentru piata de capital din Romania. Spre deosebire de unele opinii din piata, noi credem ca cele doua merg mana-n mana, a spus Adrian Cighi, analist si vicepresedinte Franklin Templeton.

"Listarea la Londra nu este un proiect care distruga piata de capital din Romania, ci dimpotriva o va ajuta sa se dezvolte, va intra in atentia unor investitori care pana acum nu s-au uitat la Romania din varii motive. Investitori cu care ne-am intalnit deja sunt de talia Black Rock sau Fidelity, care administreaza multe sute de miliarde de dolari. Nu toti acesti bani sunt dedicati pietelor de frontiera, dar o mare parte sunt concentrati pe fonduri inchise de investitii, asa cum este si Fondul Proprietatea. Piata fondurilor inchise de investitii este una in crestere, mai ales in Londra", a declarat Adrian Cighi (foto), vicepresedinte si analist in cadrul Franklin Templeton.

Declaratiile au fost facute la Forumul Pietei de Capital, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresi, EY Romania, SIF Muntenia si SAI Muntenia Invest.

"Este, bineinteles, un instrument prin care speram sa atragem investitori noi si, ca in orice piata in care creste cererea si oferta este limitata, speram ca, de asemenea, pretul va urma un trend ascendent ducand la reducerea discountului fata de activul net la care se tranzactioneaza FP. Din punctul nostru de vedere de vedere, lichiditatea de la Londra nu se va muta de la Bucuresti, ci va fi o lichiditate suplimentara. Acolo sunt investitori cu active de peste 100 mld. dolari, iar FP va fi cel mai mare fond de pe aceasta piata si locul patru la capitalizare. Prin urmare, va fi foarte vizibil", a mai spus Adrian Cighi.

In ceea ce priveste listarile companiilor din portofoliu, el a adaugat ca acest lucru reprezinta o prioritate inca de la inceputul primului mandat al Franklin Templeton de management al Fondului Proprietatea.

"Unul dintre principalele motive pentru care avem acest discount fata de activul net este faptul ca oricat am evalua oricat am incerca sa facem transparente companiile nelistate din portofoliu cea mai buna valoare a unei companii este data de piata. Listarea companiilor este un proces care anul trecut a inceput sa arate rezultate si speram sa continue si in acest an", a mentionat Adrian Cighi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri