Perioada de zece minute din finalul sedintei de tranzactinare a Bursei de la Bucuresti, cand operatiunile se realizeaza la pretul de inchidere, a adus o crestere cu 10% a lichiditatii zilnice, ca urmare a interesului ridicat pe care investitorii institutionali il au pentru aceasta perioada, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

"Cele zece minute in care investitorii tranzactioneaza la pretul este fix a urcat cu 10% volumele de tranzactionare. Este acea parte a zilei in care investitorii institutionali devin mai activi si, daca ne uitam la ce companii se tranzactioneaza in perioada respectiva, vom avea confirmarea acestui fapt", a precizat Ludwik Sobolewski, la Forumul Pietei de Capital, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresi, EY Romania, SIF Muntenia si SAI Muntenia Invest.

BVB a extins programul de tranzactionare cu 25 de minute, la aproape opt ore si jumatate, fiind introdusa pe finalul sedintei o noua perioada, de 10 minute, in care pot fi efectuate operatiuni la pretul de inchidere.

"Starea Tranzactionare la inchidere se va aplica pentru actiunile si drepturile (locale si internationale) tranzactionate in piata reglementata la vedere si va avea o durata de 10 minute. Tot incepand cu data de 5 mai, durata starii Pre-deschidere aferenta actiunilor, unitatilor de fond, drepturilor, titlurilor de stat, futures va fi redusa cu 15 minute si va avea urmatorul interval orar 9:30 – 9:45. Astfel, starea Tranzactionare continua aferenta acestora va fi extinsa cu 15 minute si va incepe la ora 9:45", informa BVB la inceput de mai .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri