Pragul de detinere la Bursa de Valori Bucuresti ar putea fi majorat la 20%, conform propunerii de modificare a legii pietei de capital inaintata Parlamentului, acesta fiind pragul care a ajuns in cele din urma pe masa legiuitorului, desi vicepresedintele ASF, Mircea Ursache, propusese initial un prag de 33%.

"Am fost intotdeauna adeptul pragului de detinere la operatorul bursier. Este de neconceput sa tii pragul de detinere la Bursa la 5%, dar si la SIF-uri. As prefera sa fie un singur articol in legislatie, care sa permita ca aceste praguri sa fie decise in cadrul adunarilor actionarilor", a anuntat Mircea Ursache la Forumul Pietei de Capital, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresi, EY Romania, SIF Muntenia si SAI Muntenia Invest.

Initial, vicepresedintele ASF propusese un prag de 33%, dar in urma discutiilor si negocierilor pe care le-a purtat cu actorii din piata, propunerea de majorare a pragului a fost coborata la 20%.

De asemenea, Mircea Urasche si-a reafirmat sustinerea fata de fuziunea Bursei de la Bucuresti si a celei de la Sibiu si dorinta ca Bursa de Marfuri si OPCOM-ul sa intre sub aripa ASF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri