Peste 90% dintre participantii la un sondaj anonim realizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara in randul salariatilor sustin in mod expres obiectivele de transformare ale institutiei, care vizeaza, printre altele, cresterea increderii clientilor si investitorilor in pietele financiare.

"In urma unui sondaj anonim facut de Departamentul Comunicare in randul salariatilor, dupa intalnirea cu Consiliul ASF din 7 mai, la Parlamentul Romaniei, un procent de peste 90% dintre respondenti sustin in mod expres obiectivele de transformare ale institutiei. La sondaj au participat peste 400 de persoane, din care 120 au dat raspunsuri si au facut comentarii", se arata intr-un comunicat al ASF, citat de Mediafax.

La intalnirea de la Palatul Parlamentului au participat 520 de angajati dintr-un total de aproximativ 610. In cadrul intalnirii, presedintele ASF, Misu Negritoiu, a prezentat obiectivele institutiei.

"Misiunea ASF, prezentata pe larg si in conferinta de presa din 9 mai, cuprinde cresterea increderii consumatorilor si investitorilor in pietele financiare si in autoritatea de supraveghere, eficientizarea proceselor si procedurilor, incepand cu plata daunelor, rezolvarea reclamatiilor si protectia consumatorilor, dar si intarirea autoritatii de supraveghere si control. Trebuie sa incepem schimbarea cu noi, a cadrului organizatoric, a eficientei si a atitudinii", se mai spune in comunicat.

Potrivit sondajului, la intrebarea "Descrieti o situatie in care nu ati fost de acord cu elementele de strategie comunicate de catre conducerea ASF?", majoritatea angajatilor institutiei a fost de acord cu toate elementele mentionate in cadrul prezentarii sustinute de noul presedinte al ASF.

"Exista insa o teama in randul angajatilor (12,5%) ca procesul de evaluare si de selectie a personalului ASF nu va fi unul corect, bazat pe competente profesionale. De asemenea, 7,5% dintre angajati nu sunt de acord cu schimbarea programului de lucru si renuntarea la vinerea - zi scurta. Acestia au argumentat ca vinerea pot sa isi rezolve anumite probleme personale ce tin de interactiunea cu alte institutii (plata facturi utilitati, credite bancare etc.)", se aratã in rezultatele sondajului.
Cei mai multi angajati, 30,8%, au declarat ca doresc sa lucreze la ASF deoarece au activat mare parte din cariera lor in pietele financiare non-bancare, iar 21,7% dintre respondenti considera ca este o provocare profesionala sa lucreze in cadrul institutiei. De asemenea, 18,3% considera ca principala motivatie profesionala este apartenenta la echipa ce va schimba imaginea ASF.

La intrebarea "Care este principalul obiectiv al ASF pe care l-ati retinut din dialogul cu membrii conducerii ASF?", peste 90% dintre respondenti au raspuns, partial sau integral, ca tema prezentarii "Reconstruim increderea, tintim performanta" a reprezentat principalul obiectiv asimilat de catre participanti.

Cititi care au fost primele declaratii ale lui Misu Negritoiu la prima sa conferinta de presa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri