SIF Transilvania (SIF3) nu a gasit cumparatori pentru pachetul de 56,72% din actiunile COMCM Constanta (CMCM) scos la vanzare printr-o oferta publica, intrucat pretul cerut a fost cu aproximativ 25% peste cotatiile la care titlurile firmei de constructii au fost tranzactionate pe piata Rasdaq.

SIF Transilvania a derulat in perioada 22 aprilie - 22 mai o oferta prin care a scos la vanzare 56,72% din actiunile COMCM, pentru care a cerut 33,5 milioane lei (7,6 milioane euro), scrie Mediafax. SIF Transilvania a cerut un pret de 0,2504 lei/titlu, in timp ce cotatia actiunilor a oscilat pe piata Rasdar in imediata apropiere a nivelului de 0,2 lei pe rulaje foarte reduse.

Potrivit celor mai recente raportari, fostul arbitru din Divizia A de fotbal Constantin Fratila detine impreuna cu familia 31,66% din actiunile COMCM, iar SIF Transilvania controleaza 56,72%. Intre Fratila si SIF Transilvania au aparut in 2011 o serie de divergente privind controlul companiei Scut. Fratila sustinea atunci ca detine indirect controlul Scut, prin participatia de la COMCM si cea de la Scut.

Fratila si SIF Transilvania au ajuns totusi la o intelegere in luna aprilie 2013, cand fostul arbitru de fotbal a fost numit presedinte CA la COMCM. Pe site-ul companiei figureaza doua proiecte in lucru, respectiv blocuri locuinte ieftine pentru tineri – etapa IV – blocurile 14 si 15 (proiect al Primariei Constanta - n.r.)) si extindere complex cazare - COMCM – Scut.

Firma a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 21 milioane lei, fata de 20,3 milioane lei in anul 2012. Pe de alta parte, profitul net a scazut la putin peste 1 milion de lei, fata de 2,8 milioane lei. Cea mai recenta tranzactie cu actiunile COMCM a fost realizata in sedinta bursiera de miercuri, cand pretul a crescut cu 5%, la 0,21 lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 49,6 milioane lei (11,2 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri